Hectisch NL versus "Druk" Abu Dhabi - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Herve & Merit Teuling - WaarBenJij.nu Hectisch NL versus "Druk" Abu Dhabi - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Herve & Merit Teuling - WaarBenJij.nu

Hectisch NL versus "Druk" Abu Dhabi

Door: Merit

Blijf op de hoogte en volg Herve & Merit

29 Oktober 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi

Lieve allemaal,

Je zou zo op het eerste gezicht zeggen:
'die heeft het maar makkelijk daar in het Midden-oosten'..........

Gestopt met werken, beduidend minder stress als in geen 4x per dag de hond uitlaten, geen uitgebreide administratie meer te voeren, een totaal ander sociaal leven wat hier veel minder tijd kost (oa veel minder verjaardagen, minder feestdagen die worden gevierd, minder familie en vrienden-bezoek, etc). Die hoeft zich eigenlijk alleen nog maar druk te maken over het huishouden?

Het gekke is, dat je op een of andere manier je aanpast aan de situatie waarin je leeft en je toch stress ervaart, alleen in dit geval 'al' wanneer je opeens 5 dingen op een dag moet doen, ipv de geplande 4 (stofzuigen, was ophangen, boodschappen doen en gaan lunchen met een vriendin..... moet je opeens ook nog naar kantoor ivm je visum?!?)............. Echt de rook komt uit je oren.

Redenen zouden kunnen zijn dat het hier erg veel warmer is en het zwanger zijn.

Over deze laatste zou ik willen zeggen dat mijn goede vriendinnetje Suus, die in maart van dit jaar naar Frankrijk is geemigreerd, NIET zwanger is en zij ervaart precies hetzelfde als ik.

Blijft wellicht het andere klimaat nog overeind staan al kan ik me niet voorstellen dat ik van een erg drukke tante in NL, drukke baan, eigen huis(houden), druk sociaal leven etc... alleen door een klimaatsverandering zo ben veranderd?

Alles bij elkaar ben ik erg tevreden met het leven hier en is het goed je te hebben aangepast, maar toch vraag je je af waar de verandering vandaan komt?

Ben benieuwd naar jullie mening over het hierboven omschreven vraagstuk?????????????

Dikke kus,

Merit

• 29 Oktober 2008 - 09:37

Twan:

Hee Merit,

Uiteindelijk heeft iedereen het op een bepaalde manier druk. De oermens had het druk met jagen en verzamelen van eten. Verder nauwelijks tijd voor iets anders.

In Nederland heb je je hectische leventje met werk, sociaal leven, nog eens werk, en de Hollandse stress en kneuterigheid.

Ga je daar weg (jij naar de zandbak, ik zoek wel eens een rustig Schots eiland op) dan merk je dat de Nederlandse hectiek wegvalt, maar dat er dan ineens andere dingen komen die je aandacht vergen. Dat zijn dingen die door de hectiek gewoon nooit de ruimte kregen.

Ik vergelijk het altijd maar met verkeer. Op een snelweg is het zo druk, daar kun je geen tractoren en fietsers hebben. Ga je eenmaal van de snelweg af, dan denk je dat het verkeer rustig wordt. Maar nee, dan komen er ineens tractoren en fietsers die je aandacht vragen.

Kortom, zelfs al ga je op de Noordpool wonen, je blijft altijd op een of andere manier ergens mee bezig (zorgen dat je niet door een ijsbeer wordt opgevreten, of zorgen dat de ijsschots waar je iglo op staat niet ineens wegsmelt omdat al die airco's in Abu Dhabi de aarde uiteindelijk gruwelendig opwarmen).

Groetjes vanuit het Hollandse moeras (inmiddels als moeras niet meer herkenbaar omdat men er een hele collectie toeristisch interessante poppenhuisjes op heeft gebouwd - ze hebben het Amsterdam genoemd)

• 29 Oktober 2008 - 10:55

Maud:

Lieve Merit!Daar is van alles over te zeggen, doen we een keer bij de lunch of aan de telefoon. Wonderbaarlijk blijft het, hoe we altijd in een nieuwe fase weer andere kanten van onszelf activeren. Geniet van de ruimte die je nu hebt om andere lagen aan te spreken. heel veel liefs, Maud

• 29 Oktober 2008 - 15:12

Hans:

Gebruik je cd met de Anada mandala maar eens dan wordt je wel rustig.
    Alles wat je volledig ervaart wordt vreugde!

• 29 Oktober 2008 - 16:52

Colette:

hey schoonzus,
    bedankt voor de extra ruimte zullen het goed gebruiken om jullie te laten zien hoe het hier gaat, en natuurlijk of ik ook last van die stresss.. krijg haha hoop het niet daarvoor ben ik niet hier nou je hoort het snel dikke kus

• 30 Oktober 2008 - 07:55

Els:

Hoi Merit,
    Ik ervaar ook: hoe minder je doet, hoe minder energie je hebt. Ik merk dat, nu ik weer actiever ben, ik eerder slaap heb 's avonds en ook beter en dieper slaap. Hoewel, slapen is bij jou geen probleem!
    Ik kan me ook niet zo goed voorstellen om altijd in die warmte te moeten leven, zeker nu hier de winter al begonnen lijkt.
    Te je zegeningen: het is goed dat je tevreden bent met je leven !
    Geniet ervan en groeten aan Hervé,
    Els

• 30 Oktober 2008 - 11:26

Suus:

helemaal mee eens ;) maar dat wisten we al... ben tegenwoordig ook heel druk met bankhangen, iets waar ik in NL absoluut geen tijd voor had... maar ik ben er ook achter dat je het zo druk kunt hebben met bijv. koper poetsen... iets wat ik NL nooit zou doen, dus het is waar. alles wat normaal was is nu anders... en als straks die kleine er is... is alles wat nu normaal voor je is weer anders... en zo groei je door in het leven ;)
    ps. geniet wel van het iets rustiger kunnen zijn... :)

• 11 November 2008 - 20:45

Erika:

Hallo Hervé en Merit,

Ik lees net dat jullie een kleintje verwachten: gefeliciteerd! Dat is mooi nieuws!

Ik ben zelf op 24-08 bevallen van een dochter (Merel) en wij hebben er nu dus twee (1e is ons menneke Stijn). Echt genieten!

Ik hoop dat je een goede zwangerschap hebt en zult houden en geniet ervan, want voor je het weet is hij/zij geboren!

Groetjes, Erika