Het leven is verukkeluk........................
Door: Merit
Blijf op de hoogte en volg Herve & Merit
02 September 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
Nu na zo'n maand of 2, kan eindelijk het 'gewone' leven van start.
Waarom?
1. Het apartment is eindelijk af; op de baby-kamer na, maar daar hebben we nog even de tijd voor.
Onze (voornamelijk mijn) persoonlijke spullen zijn aangekomen, uitgepakt en op/ingeruimd. Nu is het eindelijk helemaal ons eigen plekkie.
2. De temperatuur begint eindelijk wat te zakken; tijd om Abu Dhabi echt te gaan ontdekken. Je kan tenminste wat meer naar buiten en ja het dakterras kan ook eindelijk worden gebruikt inclusief BBQ!
3. Eerste consult gehad bij de verloskundige. Met de baby (foetus) is alles goed; zelf ben ik ook helemaal gezond! (weer allerlei bloedonderzoeken, bloeddruk, gewicht, urine onderzoek, etc.).
Ik mag er dan wat dikker uitzien op sommige foto's, maar that comes with the job.
4. Ramadan is begonnen; eigenlijk merken we er nog niet zoveel van behalve dat we niet meer mogen eten en drinken in het openbaar. Levert voor Herve parkeerproblemen op 's avonds, maar verder is het overdag lekker rustig op straat en dus ook in de shoppingmalls.
5. Over ruim 2 weken ben ik voor een week of drie in nederland en ook daar heb ik zin in. Jullie allemaal weer ff zien, voor zover dat mogelijk is en weer eens een goede bui op mijn koppie krijgen. Lijkt me heerlijk.
6. Onze kerst-leave is zo goed als goedgekeurt; We zijn van 24 december tot 17 januari gedeelte lijk in Nederland en ja we gaan ook eindelijk op huwelijksreis in die periode, vanuit nederland.
Kortom alles bij elkaar gaat het helemaal goed en ik (alleen pratend voor mezelf) heb er absoluut geen spijt van dat ik ben geemigreerd!
Op naar onze nieuwe levensfase als gezinnetje; we zijn er klaar voor al duurt het nog ff.
Liefs Merit & Herve.
02 September 2008 - 09:50
Marij:
We hebben één buitje besteld.
Tot dan.
x Marij -
02 September 2008 - 10:01
Maud:
ik geniet van zo'n positief bericht! heel veel liefs -
02 September 2008 - 10:53
Martijn:
Ha Merit,
Feli !! ennuh, die regen krijg je vanzelf als je hier bent...
Grtn,
M. -
02 September 2008 - 20:53
Aniuschka :
Aan regen hier geen gebrek!! zou het leuk vinden om je te zien als je hier bent ... kunnen we over baby's en zwangerschap kletsen :-)))
XXXXX Aniuschka -
03 September 2008 - 10:08
Suus:
he lieverd,
het is nogsteeds niet helemaal zeker, maar ben er bijna zeker van dat ik rond die periode ook in NL ben... ik heb alleen wat minder behoefte aan regen ;)
xXx -
16 September 2008 - 19:24
Suus:
he schattie, ik ben er ook hoor :) kan jou alleen niet sms'en dus hoop ik dat je NL 06 het nog doet... (k) -
08 April 2014 - 17:30
Charlie:
Ik had een vraagje. ik wil deze zomer op vakantie naar Abu Dhabi, maar is het leven daar duur?
hoeveel geld zou je ongeveer moeten uitgeven om daar elke avond lekker te eten en gewoon genieten zoals op elke vakantie?
alvast bedankt -
08 April 2014 - 17:46
Merit:
Hoi Charlie,
Het leven kan daar net zo duur zijn als je zelf wilt. Gemiddeld genomen is uit eten in een goed restaurant goedkoper dan in NL. Alcohol daarentegen is duurder dus alles bij elkaar ongeveer gelijk met Nederland.
Als je meer in de lokale restaurantjes gaat eten is het heel veel goedkoper dan in Nederland.
Weet niet of je er wat aan hebt.........
Groet,
Merit