En nu vakantie 2
Door: Merit
Blijf op de hoogte en volg Herve & Merit
07 Juli 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
'Hello camping-tafel + stoelen, waar is onze twijfelaar?'
Na een goede vlucht met KLM qua service en optijd vliegen (we moesten helaas wel onze bagage open maken aangezien we 2 kilo teveel bij ons hadden) zijn we op 28 juni om een uur of half 12 's nachts (lokale tijd), aangekomen in ons apartment.
Allebei waren we blij THUIS te zijn, maar ook nog redelijk hyper vanwege de enerverende weken in NL, het tijdsverschil en natuurlijk de reis.
We hadden natuurlijk gewoon moeten gaan slapen op onze twijfelaar (1.20 m dus ook erg knus), echter hebben we nog enige tijd zitten napraten om uiteindelijk veel te laat te gaan slapen.
28 juni begon de dag erg vroeg; Mijn schatje moest om 7 uur (5 uur NL-tijd) de deur uit om op tijd op zijn werk te zijn en voor mij begon het settelen in het apartement.
Alles goed schoonsoppen voordat om 11 uur de IKEA (jawel ook hier hebben ze een IKEA :-)) het grootste gedeelte van de meubels kwam leveren.
We hadden gelukkig de keuken al zo goed als af dus een kopje koffie zat er nog wel in aan de camping-tafel.
Hier struikelde ik voor de eerste keer over het reeds bekende chalas-gevoel hier in de UAE.
Uiteraard was de IKEA er niet om 11 uur; de chauffeur kon, naar eigen zeggen, het apartment niet vinden.
Na enig heen en weer gebel, waren de auto en chauffeur zo rond half 2 eindelijk gelocalisserd en ook daadwerkelijk aanwezig.
Een groot voordeel van de IKEA hier is dat ze ook alles GRATIS voor je in elkaar schroeven, dus zo rond half zeven 's avonds stond onze nieuwe inrichting ook daadwerkelijk op zijn plek! Een beschrijving van ons apartment inclusief foto's volgt de volgende keer.
We hebben heerlijk geslapen in ons nieuwe bed; dit keer 1.80 breed :-).
Nu zul je denken dat het leven nu zijn gewone gangetje zou kunnen gaan; niets in minder waar. We hadden nog geen TV gekocht, internet deed het nog niet en er stonden nog een doos of 12 die uitgepakt moesten worden.
Volgende dag een TV gekocht en geprobeerd om internet aan te sluiten; de lijn lag er per slot van rekening al en de vaste telefoon deed het ook. Zou niet zo moeilijk moeten zijn, zou je denken maar wederom dat chalas........... Degene die de ISDN-lijn had aangesloten, had geen cd met de benodigde software achtergelaten. Wat nu??
Ik bellen naar de telefoonmaatschappij en wat zeggen ze; mevrouw dan download u toch de software! Prettige dag verder.... (hoe ga ik software downloaden als mijn internetverbinding het niet doet?)
Any way uiteindelijk de software te pakken, 1 hele dag bezig om het modem te installeren met hulp van de helpdesk, doet het ding het nog niet!
Weer bellen; zeggen ze 'oh mevrouw, dat klopt want uw lijn werkt niet. Binnen 2 dagen komt er iemand langs!'
Ik redelijk geirriteerd, maar goed weer afwachten en inderdaad, komt Etisalat 2 dagen later, ze vervangen de lijn en het kl*te ding doet het nog steeds niet. Ze zijn een uur bezig geweest om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat de software die van hun eigen site komt niet werkt en ze hebben me en de cd gegeven en het modem geinstalleerd.
Nu zul je denken, HOERA we zijn online, maar ook dit heeft nog een staartje; de verbinding is nl zo traag dat ik nu nog steeds zit te wachten op de upgrade; ik kan nl wel skypen maar niet onze web-cam gebruiken omdat de verbinding niet stevig genoeg is! Komt als het chalas (GOED) is vandaag of morgen in orde en dan kan ik jullie weer zien! :-)
De TV is ook zo'n verhaal; heb je een nieuwe TV gekocht, zitten er in je hele apartment kabel-aansluitingen, ben je een goede 4 uur bezig je TV te installeren en dan blijkt dat er geen satelier is aangesloten op alle mooie kabelaansluitpunten. Moet je weer gaan bellen, afspraak maken en een hele dag gaan zitten wachten omdat je om 11 uur een afspraak hebt en de monteur pas om 19.00 uur je apartment heeft gevonden...... (ik zal er aan moeten wennen maar het krijgt ook wel wat lachwekkends zo langzamerhand).
Any way, na een dag of 10 wachten, uitpakken, regelen en rondklooien, zijn we nu redelijk gesetteld en hoeven we alleen nog op the shipment van ruim 4 kuub te wachten uit NL. (die zou zo eind augustus hier moeten zijn???? chalas ????).
Mijn allerliefste heeft het druk op zijn werk en heeft tijdens zijn verlof in NL niet echt kunnen uitrusten en ook ik ben redelijk gaar uit NL gekomen en daarna al het bovenstaande.
We zijn hard aan vakantie/huwelijksreis toe en de wittebroodsweken moeten nog maar ff wachten tot ergens in september.
Tot slot een opmerking waar op gereageerd mag worden:
Ik begrijp zo langzamerhand goed waarom het buitenlanders in NL en dan met name moslims, moeite kost om te wennen aan de nederlandse cultuur. Het kost mij namelijk ook moeite om te wennen aan de cultuur heir. Her zijn echt 2 totaal andere culturen.
Tot volgende keer!
Liefs Merit
07 Juli 2008 - 08:04
Suusje:
he lieverd,
het is altijd wennen zelfs als de cultuur meer lijkt op wat je gewend bent... het leuke is wel dat je nu kan genieten van de 2 culturen... en dat je van alles wat meekrijgt!
nog leuker... ze nemen daar ook dingen van ons over... want ook in de UAE komt waarschijnlijk binnen nu en een paar jaar ook een verplichte "inburgeringscursus" en dient men Arabisch te spreken voordat je je er mag settelen... maar ja... wat daar van waar is moeten we maar even afwachten... lieverd ik ben blij dat jullie het huissie een beetje voor elkaar hebben...
tot snel!!!
liefs Suus -
07 Juli 2008 - 08:28
Ysolde:
hey merit,
ik ben het helemaal met je eens.
want daar heb ik ook moeite mee.
het is hier namelijk echt heel anders wat dat betreft.
nou ik spreek je gouw weer,
dan gaan we gewoon een bakkie doen!!!
groetjes ysolde -
07 Juli 2008 - 13:52
Maud:
Heel duidelijk en fantastisch dat je/jullie je geduld bewaren...Wie weet hoe goed het gaat bevallen na een tijdje. De hectiek en het leven volgens de agenda naar de klok is ook niet alles. Heel veel liefs, maud