De grappige donkere kant van de UAE
Door: Merit
Blijf op de hoogte en volg Herve & Merit
24 Mei 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
Na een 4-tal dagen in Dubai te hebben vertoeft, zijn we inmiddels al een weekje in Abu Dhabi.
Abu is qua stad helemaal geweldig; is relatief westers in vergelijking tot Doha; je kan hier inderdaad varkensvlees krijgen in de supermarkt en zelfs bestellen in een aantal restaurants.
Een van de grootste ergernissen tot dusver is toch echt wel dat zo goed als iedereen hier moeite heeft met op tijd komen op afspraken. Zo heb ik 2 uur op de chauffeur van het bedrijf staan wachten; niemand kon hem vinden en hij was zelfs niet mobiel bereikbaar. Ze hadden hem om half 2 op het hoofdkantoor gezien en hij heeft 2 uur over een ritje van 15 minuten gedaan :-). (hij bleef maar roepen dat er trafic was en dat hij last had van de wind).
Ook tijdens mijn zoektocht naar een apartment, loop ik hier regelmatig tegen aan (mensen die te laat komen). Neem aan dat ik me vanzelf aanpas als ik hier langer woon en dus dan ook automatisch een uur te laat ga komen :-)!
Huizen zoeken hier is trouwens ook een belevenis opzich: Elke ochtend alle advertenties nabellen die die ochtend in de krant zijn verschenen; helft van de mensen verstaat je nauwelijks en ze roepen allemaal dat ze je terug bellen. Het over grote deel hoor je nooit meer wat van of ze bellen je 3 dagen later met de mededeling dat ze niks hebben.
Heb intussen 2 apartments gezien. De eerste was aardig en had ik graag willen huren, echter ze denken slim te zijn die tussenpersonen. Ze vragen een jaar vooruitbetaling van de huur en stiekem verhuren ze dan onder. Als de authoriteiten je controleren en je bent niet de originele huurder, wordt je acuut op straat getrapt en kan je fluiten naar de rest van de vooruit betaalde huur; tussenpersoon is dan wel gevlogen.
Tweede apartment dat ik heb gezien was wel schrikken en zegt wat over de omstandigheden van vele 'gastarbeiders' hier. 16 chinezen in een 3-kamer apartment; ding stond stijf van de stapelbedden--} geen goed plan dus om te gaan wonen, het zag er niet uit.
Als het goed is gaan we vanavond weer ergens kijken, dit keer met zijn tweeen. Afspraak was om 5 uur lokale tijd hier, maar is in ieder geval al verplaatst. De eigenaar zou zogezegd nog in Dubai zijn cq in de file staan tussen Dubai en Abu Dhabi.
Ach voor alsnog zitten we best goed in ons *****-sterren apartment, al is het wat dicht bij allerlei kroegen ;-).
Een eigen plekje wordt echter wel op prijs gesteld en daar wordt hard aan gewerkt!
Zou zo zeggen, that's all for now folks :-).
Ben 1 juni weer ff een maandje in het land, o.a. om te trouwen en om definitief afscheid te nemen van nederland voor de komende tijd (al kom ik vast wel af en toe nog ff op bezoek.
Liefs Merit & Herve
25 Mei 2008 - 12:21
Meta:
Hoi Merit,
Ik vind het erg leuk je verhalen te ontvangen, hoop dat jullie snel een leuk "huisje" naar jullie zin vinden.
Zie je vast wel bij De Waag over een paar weken. De groeten aan Herve, ook al kent hij mij (nog) niet.
Groetjes Meta, ook van Alle.
27 Mei 2008 - 11:23
Maud:
de spanning stijgt... heel veel liefs