Afsluiting Doha..... Abu Dhabi here we come :-)! - Reisverslag uit Doha, Qatar van Herve & Merit Teuling - WaarBenJij.nu Afsluiting Doha..... Abu Dhabi here we come :-)! - Reisverslag uit Doha, Qatar van Herve & Merit Teuling - WaarBenJij.nu

Afsluiting Doha..... Abu Dhabi here we come :-)!

Door: Merit

Blijf op de hoogte en volg Herve & Merit

13 Mei 2008 | Qatar, Doha

Lieve familie en vrienden,

Bijna is het zo ver....... over 2 dagen en 3 nachten vliegen we (vrijdag-ochtend vroeg) naar Dubai, om in eerste instantie daar te verblijven in een guest-house totdat we ons eigen stekkie in vermoedelijk Abu Dhabi hebben gevonden.

Voor een ieder de de gang van zaken in het expat-leven nog niet kent: wanneer je wordt overgeplaatst, kom je in eerste instantie in een appartement of guest-house dat door het bedrijf is gehuurd. Het is in principe bedoel om gasten te laten overnachten, maar als je nieuw in een gebied bent, wordt je geacht zo kort mogelijk te verblijven in het huis en zo snel mogelijk je intrek te nemen in een door jezelf gevonden 'permanentere woning'.

Het nieuwe/volgende hoofdstuk in ons leventje gaat per 16 mei dus beginnen :-). Niet alleen op het vlak van waar we wonen, al is het voor mij een grote stap van NL naar het expat-leven, maar uiteraard ook binnen ons prive-leven. De bruiloft komt steeds dichter bij :-), nog maar een week of 5!

Tot vanmorgen hadden we nog geen foto-ruimte aangeschaft op deze site; nu eindelijk wel. Dit bericht bevat dus ook een heleboel foto's om een ieder een beeld te geven van het leven in de grote zandbak. Over sommige stukjes ga ik hieronder wat vertellen, niet altijd even chronologisch, en verder spreken de titels van de foto's voor zich. Tevens is dit het laatste bericht vanuit Qatar; een volgend bericht zal komen vanuit Dubai/Abu Dhabi. (heb ik tenminste ook weer eens wat nieuws te vertellen ;-)).

Vorige keer in Doha zijn we op een vrijdag naar de Doha-zoo geweest. Uiteraard was deze op vrijdag (de enige vrije 'weekend-dag' in Qatar) alleen toegankelijk voor families. Dit wil zeggen dat er geen groepen mannen naar binnen mogen, maar alleen een man (mannen) in gezelschap van een vrouw (vrouwen). (zo zie je maar weer dat binnen sommige culturen vrouwen erg veel privileges hebben ;-)).

Het was verbazingwekkend om te zien hoe groen en goed verzorgd de dierentuin eruit zag voor een zoo die midden in de woestijn ligt. Wat vooral erg leuk was, was om cavia's en goudvissen te zien in een keurig hok, voorzien van een uitgebreide beschrijving. Verder waren er erg veel beesten die goed tegen de hitte kunnen, al waren alle roofdieren ook zo mak als 'lammetjes'.

Ik zou zo zeggen veel kijkplezier en tot binnenkort!

Liefs Merit

• 14 Mei 2008 - 07:42

Maud:

Leuke foto's, waarvan ik er een heel aantal natuurlijk al gezien had. Sterkte met de verhuizing; je valt meteen met je neus in de boter als expat.
    Hoop jullie te spreken wanneer jullie in Nederland zijn, vóór jullie huwelijk misschien nog?
    veel liefs, Maud

• 14 Mei 2008 - 09:26

Alphonse:

boeiend dat contrast tussen oud en nieuw; ga zo door