Al ingeburgerd, maar toch............ - Reisverslag uit Doha, Qatar van Herve & Merit Teuling - WaarBenJij.nu Al ingeburgerd, maar toch............ - Reisverslag uit Doha, Qatar van Herve & Merit Teuling - WaarBenJij.nu

Al ingeburgerd, maar toch............

Door: Merit

Blijf op de hoogte en volg Herve & Merit

18 Maart 2008 | Qatar, Doha

Lieve mensen,

Zoals verwacht, intussen mijn draai weer helemaal gevonden hier .

Toch gebeuren er nog steeds dingen die mijn verbazen.

Het is en blijft een mooi land, al is er erg veel zand, waar de mensen op een typische maar vooral positieve manier met elkaar omgaan. (zou nederland wat van kunnen leren!).

Zo is bijvoorbeeld vorige week vrijdag de eerste katholieke kerk in Qatar officieel ingewijd. Er waren heel veel mensen bij aanwezig, voornamelijk 'buitenlanders'(als in niet oorspronkelijke inwoners van Qatar, die zijn nl allemal islamiet). Zelfs zoveel dat de relatief grote kerk het aantal niet aankon. (max 2000 mensen mogelijk, terwijl er over de 4000 mensen aanwezig waren.

Ben er zelf niet bij geweest, maar van horen zeggen uit eerste hand, was het 1 groot media circus, bijna amerikaans, in aanwezigheid van bisschoppen en andere officials.

Geen rellen, geen protesten, geen ME, geen gezeur....... Kortom 2 verschillen geloven kunnen best naast elkaar met respect voor elkaar, zonder elkaar in de haren te vliegen!! :-)
(zelfs in een strak-islamitisch land).

Zo zie je maar weer dat het islamitische geloof eigenlijk ook 'gewoon' een geloof is, waarbinnen best rekening wordt gehouden met 'andere geloven'.

(ene meneer Geert Wilders, moet vooral zijn bek houden en eerst eens gaan kijken in een islamitisch land!)

Weer genoeg semi-politiek gepraat.

Herve en ik hebben gisteravond een goudsmit gevonden die onze trouwringen gaat maken :-)). Blijft verbazingwekkend hoeveel het scheelt in prijs, als je een uitgeprint ontwerp afgeeft en zegt 'dit willen we hebben', alleen in plaats van briliant, willen we diamant, scheelt het twee-derde in prijs in vergelijking met NL.

Huwelijksvoorbereidingen zijn bijna klaar; vanavond Herve's trouwkleding uitzoeken, de adressen nog op de kaarten schrijven en dan zit onze taak erop.

Tot de volgende keer :-)),

Dikke kus, Merit

• 18 Maart 2008 - 17:53

Constance:

lieve Merit,

een mooi bericht van je gelezen in de reisverslag; waar kan ik wat fotoos vinden?

een ander bericht, voor jou iets minder leuk; fons en ik hebben besloten, na lang overwegen en aarzelenb, om voorlopig nog geen hondje te willen. we zijn er nog niet klaar voor gezien al onze activiteiten en trekbewegingen. Wel hebben we binnenkort een n ieuw poesje, is veel makkelijker. je bent en blijft natuurlijk welkom om enkele dagen bij ons in France uit te rusten en te genieten van "niets doen" en geen gezeik aan je kop. We vonden het heel gezellig toen je bij ons lunchte in Tiel. groetjes en geniet van andere culturen.

Constance

• 21 Maart 2008 - 17:37

Maud:

klinkt allemaal goed! tot binnenkort met heel veel liefs, maud

• 01 Mei 2008 - 12:05

Petra:

Lieve Merit, enig je verslagen te lezen, ik zal het blijven doen.
    Vwb je politiek getinte opmerking moet je niet vergeten dat je leeft in een land waar ze de expats heel hard nodig hebben, en dus veel toleranter (moeten) zijn.
    Je weet dat wij jaren in het verre oosten hebben gewerkt (standplaats jakarta), was vroeger probleemloos, maar is nu veel heftiger, minder gemoedelijk, en je moet er nu veel meer oppassen: blanken (ongelovigen) worden er belaagd
    Zelfde hoorde ik van expats in Yemen, hier en daar niet zo leuk
    Dubai is ook veel aangenamer, qua tolerantie.

Ja, de ""gouden""- en sieradenkant van het Midden oosten is bijzonder verleidelijk :-). Jullie zullen vast heel mooi geslaagd zijn.
    Tot schrijfs.